Get Adobe Flash player

Szentháromság tér – Élőkép

Szépülnek a terek

A belváros felújítása nem állt meg a Tóth Kálmán tér környékén, az elmúlt időszakban több kisebb teret is rendbe tettek. A növények ápolásán kívül a járdákat is felújították. A fűnyírást hamarosan városszerte megkezdik.Az elmúlt hetek rossz időjárása akadályozta a szabadtéri munkákat,  esőben nem lehetett az utcákon-tereken dolgozni. Ennek ellenére is elkészültek néhány kisebb belvárosi tér, illetve terület rendezésével a kommunális szolgáltató dolgozói.

Felső Darinka ágazatvezető Bajai Kommunális és Szolgáltató  Nonprofit Kft.:
A belváros rekonstrukciójával szerettük volna, ha nem csak a Tóth Kálmán térrel zárul le az újjáépítés és a felújítás, ezért az Árpád téren, az Aradi emlékhelyen, és itt a Kígyó patika előtti kisVörösmarty téren történt meg mostanában a felújítás és teljes átalakítás.        

A munkálatok során új kövekkel burkolták a járdákat, új növényeket is ültettek, és megmetszették a bokrokat-fákat. Most az Aradi Vértanúk emlékhelye körül parkosítják a területet. A következő napokban városszerte megkezdik a gyep ápolását, mert a sok eső hatására, a már melegedő időben gyorsan növekedésnek indulnak a növények. A belvárosban kézi eszközökkel, a nagyobb területeken pedig kistraktorokkal nyírják majd a füvet.

Forrás: Bajai Televízió